In de orthomoleculaire therapie staat het streven om met voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen centraal. Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren. 

Zowel met het doel ziekten te voorkomen als met het doel ziekten te behandelen, kan het nodig zijn, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Denk maar bvb. aan vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, enzymen,...

Een breed scala van aandoeningen kan ondersteund worden met orthomoleculaire therapie. Darmstoornissen, allergieën en andere immuniteitsproblemen hebben hierin een belangrijk onderdeel. Maar ook andere klachten zoals deze betreffende de bijnier, de hormonale balans, metabole processen en zo meer kunnen via deze weg complementair worden behandeld. 

Niets belet echter om dit voedingsadvies ook toe te passen wanneer men klachtenvrij is, het is zelfs hét basisprincipe bij uitstek dat leidt tot gezond ouder worden. En zoals Hippocrates eens zei: "Let food be your medicine and medicine your food."

In een streven naar gezond - bewust - zijn beperkt orthomoleculaire therapie in onze praktijk zich echter niet tot voedings- en suppletieadvies alleen. Idealiter wordt dit advies gebaseerd op de resultaten van de gezondheidsscan. In combinatie met manuele neurotherapie wordt nagegaan of het spijsverteringskanaal goed werkt en indien nodig behandeld dient te worden. Op die manier kunnen voeding en supplementen beter  opgenomen worden door het lichaam.  Naast het optimaliseren van de werking van het spijsverteringskanaal via manuele technieken, wordt ook de pijler beweging ondersteund. Aangepaste beweging is dan ook een belangrijke ontstekingsremmer. 

SANATO  -  Erika Nassen  -  Rillaarseweg 114, 3390 Tielt-Winge  -  0032 (0) 485 50 87 01